ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Sałatka jajeczno - łososiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta sałatka o wykwintnym smaku.

Sałatka jajeczno - łososiowa

Składniki:

Sałatka jajeczno - łososiowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka jajeczno - łososiowa
Jaja gotujemy na twardo w mocno osolonej wodzie (to ułatwi ich późniejsze obieranie oraz zabezpieczy jajka przed pęknięciem w trakcie gotowania). Studzimy je, obieramy z łupinek. Kroimy w dość spore kawałki. łososia kroimy w cienkie paseczki. Mieszamy z jajkami. Solimy i pieprzymy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Majonez mieszamy z jogurtem. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Podajemy od razu.

Tagi:

jajko jajka