aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 479]

Sałatka jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Sałatka idealna na zimę wystarczy odcedzić zalewę dodać jajka, jabłko, kukurydzę, majonez i doprawić do smaku.

Sałatka jarzynowa

Składniki:

Sałatka jarzynowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowa
Z wody, cukru, octu, gorczycy i ziela angielskiego robimy zalewę- zagotowujemy składniki. Ogórki, seler, por, marchewki, paprykę, cebulę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Z wody i soli gotujemy solankę i zalewamy nią pokrojone w kostkę warzywa. Odstawiamy na dwie godziny a następnie odcedzamy powstałą wodę. Nakładamy warzywa do słoiczków do słoików i zalewamy przygotowaną zalewą. Pasteryzujemy 15 minut.