nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Sałatka jarzynowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dość powszechnie znana i często przygotowywana sałatka warzywna z jajkami i jabłkiem pełna witamin płynących z owych pożywnych składników.

Sałatka jarzynowa. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka jarzynowa.

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowa.
Jajka ugotować na twardo i po ich ugotowaniu i przestudzeniu obrać je ze skorupek i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, a marchew oskrobać i oba warzywa wstawić do gotowania. Ugotowane, ostygnięte warzywa pokroić w kostkę. Pokrojone jajka i warzywa przełożyć do wspólnej miski. Jabłko obrać i pokroić w kostkę, ogórki także pokroić w kosteczkę i razem z rozdrobnionym jabłkiem dodać do wcześniej umieszczonych w misce składników. Na koniec posiekać dość drobno cebulę i dodać ją do wszystkich znajdujących się w misce warzyw, a groszek odcedzić z zalewy i także dodać go do całości. Do pokrojonych warzyw dodać majonez oraz obsypać zawartość miski sporą dawką pieprzu. Całość dokładnie wymieszać i posolić do smaku.
Sałatka jarzynowa.
Wszystkie potrzebne do przygotowania sałatki składniki już pokrojone i umieszczone razem w jednej misce.
Sałatka jarzynowa.
Pokrojone warzywa,jajka i jabłko z dodatkiem majonezu i solidnej dawki pieprzu przed wymieszaniem sałatki.