Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa -świąteczna
Marchewkę, pietruszkę i seler zalewam w garnku wodą tak aby je przykryła i gotuję je do miękkości. Jajka gotuję na twardo, a następnie studzę w zimnej wodzie. Kukurydzę odsączam z zalewy. I tak: warzywa tj. marchewkę, pietruszkę i seler kroje w małą kosteczkę, podobnie robię z ogórkami kiszonymi. Jajka ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki mieszam ze sobą i dodaję majonez. Sól i pieprz dodaję zawsze na następny dzień bo majonez jest dość słony i czekam aż się wszystko "przegryzie". Ozdoby: Surową, obraną marchewkę kroję obieraczką okręcając ją wokół marchewki i nabijam je na wykałaczkę. Ogórek kiszony kroję na ukos w plasterki i nabijam na wykałaczkę w różne strony.. Z cytryny wycinam serduszka i gwiazdki i układam na sałatce :)