Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z marynowanym czosnkiem
Warzywa gotujemy w mundurkach, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy z łupinek i drobno siekamy.
Ogórki wraz z czosnkiem marynowanym wyciągamy ze słoiczków i kroimy: ogórki w kosteczkę, czosnek drobno siekamy.
Do miski przekładamy wszystkie składniki wraz z odsączoną kukurydzą z groszkiem - mieszamy. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy dekorując posiekanym szczypiorem.
Ogórki wraz z czosnkiem marynowanym wyciągamy ze słoiczków i kroimy: ogórki w kosteczkę, czosnek drobno siekamy.
Do miski przekładamy wszystkie składniki wraz z odsączoną kukurydzą z groszkiem - mieszamy. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy dekorując posiekanym szczypiorem.