Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z mortadelą i czerwoną fasolą
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Marchewkę i pietruszkę ugotować do miękkości ( ja użyłam warzyw z rosołu). Pokroić w małą kostkę, przełożyć do miski.Cebulkę drobniutko posiekać. Ogórka pokroić w mała kostkę. Fasolę i kukurydzę odcedzić, przepłukać i odsączyć porządnie. Dodać do miski. Mortadelę obrać z osłonki i pokroić w małą kostkę i dodać do miski. Dwa jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać chrzan oraz majonez i dobrze wymieszać. Przełożyć do ozdobnej salaterki i ułożyć ostatnie jajko pokrojone na ćwiartki. Odłożyć do lodówki na 30 minut. Smacznego!
zbysiowa
monikaT83
zbysiowa
I się udało :)