Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z wędzoną rybą
Przygotuj sałatkę. Mieszankę warzywa na patelnię Hortex wyłóż do miseczki, aby się rozmroziła. Następnie wstaw do kuchenki mikrofalowej i gotuj około 3 minut. Odstaw do wystudzenia. Wędzonego łososia pokrój w grubą kostkę i dokładnie wymieszaj z warzywami. Do mieszanki dodaj kiełki rzodkiewki i słonecznika oraz drobno pokrojoną trybulę. Dopraw solą, świeżo zmielonym białym pieprzem i kurkumą. Całość dokładnie wymieszaj. Następnie, ciągle mieszając, wlewaj cienką strużką olej sojowy i ocet winny. Tak przygotowaną sałatkę podawaj z tostami lub ciabatą. Sałatkę możesz również serwować na ciepło jako danie obiadowe. Doskonale komponuje się z białym ryżem lub mieszanką ryżu białego i dzikiego. Wówczas przed podaniem podgrzej sałatkę w kuchence mikrofalowej.