Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowo-śledziowa
Śledzie moczymy około 1 godzinę. Następnie osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Ogórki, jabłko, rzodkiewki i cebulę kroimy w kostkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
![Sałatka jarzynowo-śledziowa Sałatka jarzynowo-śledziowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-jarzynowo-sledziowa-269653.jpg)
![Sałatka jarzynowo-śledziowa Sałatka jarzynowo-śledziowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-jarzynowo-sledziowa-269654.jpg)
![Sałatka jarzynowo-śledziowa Sałatka jarzynowo-śledziowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-jarzynowo-sledziowa-269655.jpg)