pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Sałatka krewetkowa z rukolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

dla wielbicieli smaku krewetek

Sałatka krewetkowa z rukolą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sałatka krewetkowa z rukolą

 

  • 10 sztuk krewetki duże,
  • 40 g rukola opakowanie,
  • 10 pomidorki cherry,
  • 5 oliwki zielone bez pestek,
  • 1 czosnek ząbek,
  • 3 łyżki sos chilli,
  • 1 łyżka oliwa extra vergin

 

Sposób przygotowania:

Sałatka krewetkowa z rukolą
Na łyżce rozgrzanej oliwy smażymy krewetki (można przekroić po połowie) wraz z drobno posiekanym czosnkiem. Po 4 minutach dodajemy sos chili i jeszcze chwilkę smażymy. Rukolę mieszamy z ćwiartkami pomidorków oraz pokrojonymi oliwkami. Dodajemy krewetki wraz z sosem i całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut i gotowe.
Sałatka krewetkowa z rukolą
Smażenie krewetek