A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Sałatka lodowa z jajkiem

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

pożywna,bardzo smaczna i elegancka

Sałatka lodowa z jajkiem

Składniki:

Sałatka lodowa z jajkiem

 

  • 1 sałata lodowa
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 2 jajka na twardo
  • kawałek sera żółtego
  • 1 udko wędzonego kurczaka
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • szczypiorek do posypania
  • sos:
  • 2 łyżki sosu tatarskiego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Sałatka lodowa z jajkiem
Sałatę kroimy w średnią kostkę,liście muszą być jędrne, bez brązowych plam.Kurczaka i seler w drobną kosteczkę,dodajemy kukurydzę i pokrojony również w kostkę ser.Z jogurtu i sosu tatarskiego przygotowujemy sos do sałatki,polewamy składniki i mieszamy.Jajka kroimy w ćwiartki i każdą kroimy po skosie,układamy na wierzchu i posypujemy szczypiorkiem.Odstawiamy na ok.30 minut do lodówki.Smacznego.