Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa lisiecka
Makaron ugotowałam w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu, odcedziłam, przelałam zimną wodą i dokładnie osączyłam. Cebulę obrałam i pokroiłam w cienkie plasterki, skropiłam sokiem z cytryny, oprószyłam szczyptą soli i cukru, wymieszałam, odstawiłam na kilka minut. W tym czasie pokroiłam w drobną kostkę papryki oczyszczone z pestek i ogórki, posiekałam koperek. Wszystkie warzywa zmieszałam z makaronem, dodałam też cebulę. Dolałam zalewę z ogórków i olej, wymieszałam, lekko doprawiłam. W kubeczku wymieszałam składniki sosu, doprawiłam do smaku. Porcje sałatki makaronowej wyłożyłam na talerze, w których wcześniej ułożyłam liście sałaty. Dodałam plasterki kiełbasy lisieckiej. Wierzch polałam sosem musztardowym, ale właściwie bez niego sałatka też jest świetna.
elzbieta8960
Pyza
Elu, jak najbardziej, ale miała być także dla męża a on mięsożerny bardzo :D