Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z pieczrkami
Makaron ugotować al dente, osączyć, ostudzić.
Oczyszczone pieczarki pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsamżyć na krucho pieczarki z marchewką. Oczyszczoną z pestek paprykę pokroić w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Kukurydzę osączyć z zalewy. Orzechy uprażyć na suchej patelni, makaron wymieszać z przygotowanymi składnikami sałatki. Połączyć sok z cytryny z resztą oliwy i sosem sojowym oraz przeciśniętym czosnkiem. Sos doprawić do smaku tymiankiem solą oraz pieprzem. Sałatkę polać sosem, posypać posiekaną natką i dobrze wymieszać.
Oczyszczone pieczarki pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, podsamżyć na krucho pieczarki z marchewką. Oczyszczoną z pestek paprykę pokroić w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Kukurydzę osączyć z zalewy. Orzechy uprażyć na suchej patelni, makaron wymieszać z przygotowanymi składnikami sałatki. Połączyć sok z cytryny z resztą oliwy i sosem sojowym oraz przeciśniętym czosnkiem. Sos doprawić do smaku tymiankiem solą oraz pieprzem. Sałatkę polać sosem, posypać posiekaną natką i dobrze wymieszać.