Sposób przygotowania:
Sałatka masłowa mięsno - owocowa
Suszone owoce zalewamy wodą na 1 godzinę. W międzyczasie liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, myjemy i odsączamy na sitku. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 30 minut w temp. 180 stopni.
W czasie pieczenia zlewamy wytopiony płyn dwa razy.
Sałatę przekładamy do miski. Na sitku odsączamy suszone owoce i kukurydzę.
Kroimy pomidorki w cząstki, ogórek i cebulę w półplasterki.
Do sałaty dodajemy mięso i resztę składników, przyprawiamy i mieszamy.
W czasie pieczenia zlewamy wytopiony płyn dwa razy.
Sałatę przekładamy do miski. Na sitku odsączamy suszone owoce i kukurydzę.
Kroimy pomidorki w cząstki, ogórek i cebulę w półplasterki.
Do sałaty dodajemy mięso i resztę składników, przyprawiamy i mieszamy.