Sposób przygotowania:
Tortilla ze szpinakiem
Na oleju podsmażyć na złoto pokrojone ząbki czosnku razem z włoszczyzną, kostką rosołową.
Włożyć mrożone kawałki szpinaku, twaróg pokruszony i podsmażać wszystko z 10 minut co jakiś czas mieszając.
Wbić jajko, wsypać mąkę, pieprz mielony i szybko połączyć składniki do zagęszczenia, dobrze wystudzić.
Dość grubo posmarować pięć placków tortilli, zawinąć w rulony i przed podaniem kroić na porcje.
Włożyć mrożone kawałki szpinaku, twaróg pokruszony i podsmażać wszystko z 10 minut co jakiś czas mieszając.
Wbić jajko, wsypać mąkę, pieprz mielony i szybko połączyć składniki do zagęszczenia, dobrze wystudzić.
Dość grubo posmarować pięć placków tortilli, zawinąć w rulony i przed podaniem kroić na porcje.