ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Tortilla ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szpinakowe nadzienie do gotowych placków tortilli jest szybkim, smacznym, pożywnym posiłkiem na obiad, kolację.

Tortilla ze szpinakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tortilla ze szpinakiem

 

  • placki tortilli 5 sztuk 1 opakowanie,
  • olej rzepakowy 5 łyżek,
  • ząbki czosnku 4 sztuki,
  • włoszczyzna rozdrobniona 4 łyżki,
  • kostka rosołowa 1 sztuka,
  • twaróg w kostce 150 gram,
  • szpinak mrożony 1 opakowanie,
  • jaka 1 sztuka,
  • mąka 1 łyżka,
  • pieprz mielony 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Tortilla ze szpinakiem
Na oleju podsmażyć na złoto pokrojone ząbki czosnku razem z włoszczyzną, kostką rosołową.

Włożyć mrożone kawałki szpinaku, twaróg pokruszony i podsmażać wszystko z 10 minut co jakiś czas mieszając.

Wbić jajko, wsypać mąkę, pieprz mielony i szybko połączyć składniki do zagęszczenia, dobrze wystudzić.

Dość grubo posmarować pięć placków tortilli, zawinąć w rulony i przed podaniem kroić na porcje.
Tortilla ze szpinakiem
Szpinak z twarogiem, jajkiem, maką, czosnkiem jest pyszny.
Tortilla ze szpinakiem
Placki z nadzieniem należy ciasno zawijać w rulony.