Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Marchewki ugotować, ostudzić. Marchewki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka ugotować, oddzielić żółtka od białek i osobno zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
W szklanej salaterce układać kolejno warstwami:
ser, tuńczyk, marchew, posolić do smaku, kolejno cebulka, tuńczyk, białko, majonez - wyrównać, jeszcze raz doprawić do smaku, a na koniec rozłożyć warstwę żółtek.
W szklanej salaterce układać kolejno warstwami:
ser, tuńczyk, marchew, posolić do smaku, kolejno cebulka, tuńczyk, białko, majonez - wyrównać, jeszcze raz doprawić do smaku, a na koniec rozłożyć warstwę żółtek.