Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Sałatka mięsna po wiedeńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Podawać z białym pieczywem.

Sałatka mięsna po wiedeńsku

Składniki:

Sałatka mięsna po wiedeńsku

 

  • 40 dag pieczeni wołowej
  • 15 dag peklowanego gotowanego ozora wołowego
  • 15 dog gotowanej szynki
  • 2 kwaśne jabłka
  • 4 konserwowe ogórki
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 100 ml majonezu
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka mięsna po wiedeńsku
Wołowinę, ozór, szynkę, jabłka, ogórki i ugotowane na twardo jajka pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem, musztardą, posiekanym szczypiorkiem i sokiem z cytryny. Posolić i popieprzyć. Wszystko dokładnie wymieszać.