Sposób przygotowania:
sałatka na ciepło
• kiełbaski piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 15 minut, wyjąć,
• ziemniaki dokładnie umyć, pokroić w dość duże kawałki, przyprawić solą, pieprzem, papryką i kurkumą,
• piec w tłuszczu pozostałym z kiełbasek w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 30 min,
• po tym czasie dołożyć do ziemniaków pokrojone kiełbaski, przekrojone na pół pomidorki, pokrojoną w paski paprykę i piec jeszcze 10 minut,
• na talerzach rozłożyć umytą i porwaną sałatę, na niej ułożyć ciepłe składniki sałatki,
• z oliwy, octu, miodu, musztardy soli i pieprzu zrobić dressing, polać nim sałatkę,
• na całość pokruszyć ser
• ziemniaki dokładnie umyć, pokroić w dość duże kawałki, przyprawić solą, pieprzem, papryką i kurkumą,
• piec w tłuszczu pozostałym z kiełbasek w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 30 min,
• po tym czasie dołożyć do ziemniaków pokrojone kiełbaski, przekrojone na pół pomidorki, pokrojoną w paski paprykę i piec jeszcze 10 minut,
• na talerzach rozłożyć umytą i porwaną sałatę, na niej ułożyć ciepłe składniki sałatki,
• z oliwy, octu, miodu, musztardy soli i pieprzu zrobić dressing, polać nim sałatkę,
• na całość pokruszyć ser