Sposób przygotowania:
Sałatka na lato.
Mięso opłukać,osuszyć i pokroić w grubą kostkę.Zalać sosem teriyaki i posypać przyprawą do drobiu.Wymieszać dobrze i wstawić do lodówki.
W oddzielnych garnkach ugotować różyczki kalafiora i brokuła, dodając do wody ok.1 łyżkę soli i szczyptę cukru.Gotować tak, by warzywa były lekko twarde.Odcedzić i wystudzić.
Mięso usmażyć na oleju i ostudzić.
Jogurt, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek rozmieszać,doprawić solą i pieprzem ziołowym.
Na dużym półmisku układać na przemian kalafior i brokuł. Polać całość sosem czosnkowym.Na wierzchu ułożyć kawałki kurczaka.
Sałatka znikała błyskawicznie,więc chyba gościom posmakowała.
W oddzielnych garnkach ugotować różyczki kalafiora i brokuła, dodając do wody ok.1 łyżkę soli i szczyptę cukru.Gotować tak, by warzywa były lekko twarde.Odcedzić i wystudzić.
Mięso usmażyć na oleju i ostudzić.
Jogurt, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek rozmieszać,doprawić solą i pieprzem ziołowym.
Na dużym półmisku układać na przemian kalafior i brokuł. Polać całość sosem czosnkowym.Na wierzchu ułożyć kawałki kurczaka.
Sałatka znikała błyskawicznie,więc chyba gościom posmakowała.
Natala1210