dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Sałatka na modłę boliwijską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna i bardzo zdrowa sałatka z dużej ilości lekkich warzyw oraz z dodatkiem ugotowanej kolorowej komosy ryżowej.

Sałatka na modłę boliwijską

Składniki:

Sałatka na modłę boliwijską

 

  • kilka liści kapusty pekińskiej
  • pęczek natki pietruszki
  • garść kapusty kiszonej
  • 1 szkl ugotowanej komosy ryżowej
  • sól
  • pieprz
  • olej arganowy
  • 2 łyzki chutney mango

Sposób przygotowania:

Sałatka na modłę boliwijską
Liście kapusty pekińskiej siekamy bardzo drobno, oprószamy sola i wrzucamy do miski, odstawimy na 5 min, by zmiękły i puściły sok.

Umyta natkę pozbawiamy łodyżek - liscie dodajemy do pekinki. Do kapusty dodajemy też niewielką ilość kapusty kiszonej. Ugotowaną i ostudzoną komose ryżową mieszamy widelcem, a następnie dodajemy do kapusty. Całość oprószamy chili, suszonym czosnkiem, polewamy olejem arganowym i dodajemy chutney mango. Mieszamy wszystko przed zjedzeniem.