Sposób przygotowania:
Sałatka na modłę boliwijską
Liście kapusty pekińskiej siekamy bardzo drobno, oprószamy sola i wrzucamy do miski, odstawimy na 5 min, by zmiękły i puściły sok.
Umyta natkę pozbawiamy łodyżek - liscie dodajemy do pekinki. Do kapusty dodajemy też niewielką ilość kapusty kiszonej. Ugotowaną i ostudzoną komose ryżową mieszamy widelcem, a następnie dodajemy do kapusty. Całość oprószamy chili, suszonym czosnkiem, polewamy olejem arganowym i dodajemy chutney mango. Mieszamy wszystko przed zjedzeniem.
Umyta natkę pozbawiamy łodyżek - liscie dodajemy do pekinki. Do kapusty dodajemy też niewielką ilość kapusty kiszonej. Ugotowaną i ostudzoną komose ryżową mieszamy widelcem, a następnie dodajemy do kapusty. Całość oprószamy chili, suszonym czosnkiem, polewamy olejem arganowym i dodajemy chutney mango. Mieszamy wszystko przed zjedzeniem.