Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Kotleciki z komosy ryżowej z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotleciki z komosy ryżowej, białego sera i czerwonej papryki

Kotleciki z komosy ryżowej z serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki z komosy ryżowej z serem

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z komosy ryżowej z serem
Komosę ryżową opłukać na sicie i przełożyć do garnka, zalać 2-2,5 szklankami wody i gotować na niewielkim ogniu do miękkości. Komosa powinna wchłonąć wodę. Paprykę pokroić w kosteczkę. Gdy komosa ostygnie, dodać do niej pokruszony biały ser oraz pokrojoną paprykę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie wbić jajko i dosypać tyle bułki tartej, aby kotleciki dobrze się formowały i nie rozpadały. Łyżką nabierać masę i formować kotleciki obtaczając je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z sosami i sałatkami.
Kotleciki z komosy ryżowej z serem
Uformowane kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Kotleciki z komosy ryżowej z serem
Kotleciki formować obtaczając je w bułce tartej na desce.
Kotleciki z komosy ryżowej z serem
Do ugotowanej komosy ryżowej dodać pokrojoną paprykę.