Sposób przygotowania:
Sałatka na wiosnę.
W rondelku zagotować wodę z odrobiną soli i cukru. Wrzucić główki szparagów i blanszować około minuty. Wyjąć je łyżką cedzakową i wrzucić do zimnej wody. Po chwili odcedzić. Jogurt dokładnie wymieszać z sosem i odstawić. Pomidora umyć, pokroić w sporą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w plasterki a potem oddzielić każdy plasterek robiąc kółeczka. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Na półmisku lub dowolnym dużym talerzu ułożyć sałatę. Następnie układać rzodkiewkę, cebulę i pomidory. Plasterki szynki przekroić wzdłuż na pół, zwinąć w rożki i ułożyć na sałacie. Ser odsączyć z zalewy i posypać na wierzch. Na koniec dodać główki szparagów i polać sałatkę przygotowanym wcześniej sosem.