gfm

gfm

Kucharz
[Przepisów: 7]

Sałatka Niedzielny Tuńczyk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lepiej jest użyć jajek ugotowanych na pół-twardo.

Sałatka Niedzielny Tuńczyk

Składniki:

Sałatka Niedzielny Tuńczyk

 

  • Tuńczyk w sosie własnym( w puszce lisner-a)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ząbki czosnku
  • majonez( helmans)
  • musztarda sarepska( kamis)
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka Niedzielny Tuńczyk
Z tuńczyka odlewamy 3/4 zalewy i wsypujemy do miseczki. Dodajemy 3 ząbki czosnku posiekanego drobno w kosteczkę albo wyciskamy przez wyciskacz do czosnku, sól i pieprz do smaku. Jajka siekamy w kosteczkę i również dodajemy do tyńczyka. Na sam koniec 1 łyżeczka musztardy i 2 łyżki majonezu. Wszystko mieszamy podajemy na stół. Jajka możecie pokroić przez krajalnicę do Jajek w kosteczkę tylko trzeba uważać żeby po przekrojeniu wam się nie rozsypało i potem jajko odwrócić i jeszcze raz przekroić.

Tagi:

jajko sosy jajka