Sposób przygotowania:
Sałatka obiadowa - dietetyczna
Z kapusty zdejmujemy zewnetrzne liscie, a reszte bardzo cieniutko szatkujemy. Ogórka dokładnie myjemy, a następnie razem ze skórką kroimy w cienkie plasterki.
Cebulę kroimy w piórka lub cienkie półplasterki, tak aby była widoczna w surówce i dodajemy do poprzednich składników.
Pomidory oparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę - dodajemy do reszty składników i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy do obiadu, bez dodatku śmietany, majonezu czy oleju.
Cebulę kroimy w piórka lub cienkie półplasterki, tak aby była widoczna w surówce i dodajemy do poprzednich składników.
Pomidory oparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę - dodajemy do reszty składników i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy do obiadu, bez dodatku śmietany, majonezu czy oleju.