Sposób przygotowania:
Chili z mięsem, warzywami i ryżem
W garnku na oleju zeszklić pokrojoną cebulę oraz czosnek. Dodać mięso i obsmażyć.
Wsypać sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny, bazylię suszoną, tymianek, paprykę słodką i ostrą.
Dodać ryż, kukurydzę, fasolę, pomidory z puszki oraz czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę.
Wszystko wymieszać, zalać bulionem.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 25 minut. Dodać starty ser żółty. Poczekać chwilkę aż się rozpuści i można podawać.
Wsypać sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny, bazylię suszoną, tymianek, paprykę słodką i ostrą.
Dodać ryż, kukurydzę, fasolę, pomidory z puszki oraz czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę.
Wszystko wymieszać, zalać bulionem.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 25 minut. Dodać starty ser żółty. Poczekać chwilkę aż się rozpuści i można podawać.