AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Chili z mięsem, warzywami i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierwszy raz robiłam chili i jestem zachwycona smakiem. Jest po prostu przepyszne. Dodatkowy plus to, że to danie jednogarnkowe.

Chili z mięsem, warzywami i ryżem

Składniki:

Chili z mięsem, warzywami i ryżem

 

Sposób przygotowania:

Chili z mięsem, warzywami i ryżem
W garnku na oleju zeszklić pokrojoną cebulę oraz czosnek. Dodać mięso i obsmażyć. 

Wsypać sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny, bazylię suszoną, tymianek, paprykę słodką i ostrą. 

Dodać ryż, kukurydzę, fasolę, pomidory z puszki oraz czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę. 

Wszystko wymieszać, zalać bulionem.

Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 25 minut. Dodać starty ser żółty. Poczekać chwilkę aż się rozpuści i można podawać.

Tagi:

danie mięso ryż