Sposób przygotowania:
Schabowy z ananasem
Plastry schabu muszą być dość grube by można było naciąć kieszeń. Czosnek miażdżymy i rozcieramy ze solą albo przeciskamy przez praskę. Nacieramy nim zewnętrzną stronę kotleta. Od środka oprószamy solą i pieprzem.
Każdy kotlet rozbijamy dłonią albo leciutko tłuczkiem przez folię. Kotlety odkładamy na ok pół godz. Do środka wkładamy plaster ananasa i spinamy wykałaczką.
Roztrzepujemy jajka z łyżką wody albo mleka i panierujemy kotlety w jajku i bułce.
Smażymy na rumiano.
Każdy kotlet rozbijamy dłonią albo leciutko tłuczkiem przez folię. Kotlety odkładamy na ok pół godz. Do środka wkładamy plaster ananasa i spinamy wykałaczką.
Roztrzepujemy jajka z łyżką wody albo mleka i panierujemy kotlety w jajku i bułce.
Smażymy na rumiano.
