Sposób przygotowania:
Ogórkowa sałatka z marchewką i papryką
Ogórki należy poszatkować, marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić w piórka, paprykę w paseczki, a natkę pietruszki posiekać.
Całość zasalamy (najpierw dodaj 2 łyżki, wymieszaj i poczekaj 30 minut, spróbuj i ewentualnie dodaj jeszcze soli). Odstawiamy na 2 godziny.
Wszystkie składniki prócz oleju zagotowujemy, dolewamy olej i po ponownym zawrzeniu zdejmujemy z ognia. Warzywa przekładamy do słoików (odciskamy nadmiar wytworzonej wody, ale nie bardzo dokładnie).
Zalewamy chłodną zalewą, dobrze zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 minut.
Całość zasalamy (najpierw dodaj 2 łyżki, wymieszaj i poczekaj 30 minut, spróbuj i ewentualnie dodaj jeszcze soli). Odstawiamy na 2 godziny.
Wszystkie składniki prócz oleju zagotowujemy, dolewamy olej i po ponownym zawrzeniu zdejmujemy z ognia. Warzywa przekładamy do słoików (odciskamy nadmiar wytworzonej wody, ale nie bardzo dokładnie).
Zalewamy chłodną zalewą, dobrze zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 minut.