Sposób przygotowania:
Rolka śniadaniowa z jajekETAP 1:
Formę 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i lekko posmarować masłem. Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać pieprz biały. szczyptę soli i lekko pomieszać. Białka wylać do formy i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 8-9 minut. Białka muszą się ściąć, ale nie przypalić.
Do żółtek dodać mleko, tarty ser, pokrojoną cebulkę ze szczypiorem, świeżo mielony pieprz kolorowy, czosnek granulowany i sól do smaku. Pomieszać. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć żółtka. Robić to na małym ogniu.
Ścięte białka wyjąć z formy ( przykładając deskę do formy i obrócić ) i zdjąć papier do pieczenia. Na białku rozłożyć usmażone z serem żółtka i zwinąć w rolkę.
Lekko docisnąć i pokroić na porcje. Smacznego.