Sposób przygotowania:
Naleśniki francuskie Crêpes z serkiem i galaretkąGalaretka:
Przygotować galaretkę - według przepisu z opakowania (odjąć 50 ml wody).
Galaretkę przelać do płaskiego, prostokątnego naczynia i po ostudzeniu schłodzić w lodówce (aby całkowicie zastygła).
Pokroić na 2 cm paski.
Placki naleśnikowe:
Mąkę przesiać do miski.
Dodać jajka, sól i cukier puder.
Mieszając - powoli wlać mleko oraz uprzednio rozpuszczone masło.
Ciasto odstawić na 1 godzinę.
(Dzięki temu będzie delikatniejsze w smaku.)
Po tym czasie rozgrzaną patelnię lekko natłuścić masłem.
Usmażyć cienkie placki.
Naleśniki:
Każdy placek naleśnikowy posmarować cienką warstwą serka i ułożyć na nim pasek galaretki
Całość zwinąć w rulon i polać płynną polewą.
(Czekoladę roztopić i połączyć z mlekiem.)