krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Sałatka paryska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Sałatka paryska

Składniki:

Sałatka paryska

 

  • 20 dkg sera ementalera,
  • czerwona papryka,
  • 2 łyżki wypestkowanych,
  • pokrojonych w talarki czarnych oliwek,
  • 2 łyżki śmietanki,
  • rzeżucha,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka paryska
Dwie godziny przed podaniem kroimy ser i paprykę w kostkę, mieszamy ze śmietanką, oliwkami, solą i pieprzem; przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Podajemy na półmisku, otoczone wianuszkiem z rzeżuchy. Sałatkę tę możemy traktować jako samodzielne danie lub przystawkę.

Tagi:

sery ser