Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowa z dodatkami
Jajka ugotować na twardo,po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać i pokroić w kostkę.
Pieczarki oczyścić, wrzucić do gotującej wody, chwilę pogotować, odcedzić i wystudzić, a następnie pokroić w plasterki, skropić lekko sokiem z cytryny.
Cebule obrać ,pokroić w kostkę.
Ser żółty pokroić w drobne paseczki lub kostkę.
Kiełbasę lub szynkę, pokroić w plasterki lub w drobne paseczki.
Czosnek drobniutko posiekać dodać do majonezu.
Wszystko składniki razem dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego.
Pieczarki oczyścić, wrzucić do gotującej wody, chwilę pogotować, odcedzić i wystudzić, a następnie pokroić w plasterki, skropić lekko sokiem z cytryny.
Cebule obrać ,pokroić w kostkę.
Ser żółty pokroić w drobne paseczki lub kostkę.
Kiełbasę lub szynkę, pokroić w plasterki lub w drobne paseczki.
Czosnek drobniutko posiekać dodać do majonezu.
Wszystko składniki razem dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego.
katarzynka455
BozenaMatuszczyk
Dziękuję katarzynko455;)
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi dziekuje;)