msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Sałatka pieczarkowa z fetą.

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Niby tradycyjna sałatka, ale z fetą smakuje ciekawie i nie dodałam ani grama soli.Feta i ogórki małosolne wystarczą.

Sałatka pieczarkowa z fetą.

Składniki:

Sałatka pieczarkowa z fetą.

 

 

  • 80 dag pieczarek
  • 15 dag sera feta
  • 1 duży por (biała część)
  • 7 jajek
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 6 dużych ogórków małosolnych
  • szczypiorek do posypania
  • 2-3 łyżki gęstego majonezu np. Dekoracyjnego Winiary
  • pieprz kolorowy świeżo mielony

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowa z fetą.
Pieczarki opłukać i obgotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kostkę.Jajka ugotować na twardo,ostudzić i także pokroić w kostkę.Por opłukać, posiekać, sparzyć wrzątkiem,ostudzić.
Ogórki małosolne i fetę pokroić w kostkę,kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki sałatki połączyć , opieprzyć pieprzem kolorowym świeżo zmielonym z młynka.Dodać majonez i wymieszać, schłodzić.Posypać szczypiorkiem.