karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Sałatka pieczarkowo - porowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Z cyklu: "...z przepisów mojej Mamy"

Sałatka pieczarkowo - porowa

Składniki:

Sałatka pieczarkowo - porowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowo - porowa
Pieczarki umyć, oczyścić. Pokroić w kosteczkę. Zmiękczyć na patelni (bez dodatku tłuszczu - same puszczą wodę i w niej zmiękną). Posolić.
Por przeciąć wzdłuż i poszatkować. Przełożyć na durszlak i sparzyć. Jajka ugotować. Ostudzone, obrać i pokroić w kostkę. To samo z rzodkiewką - umyć, obciąć końcówki, pokroić w plasterki. Wszystko razem połaczyć, dodać majonez (ilość według upodobań) i doprawić.

Tagi:

jajko jajka pory