Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowo - porowa
Pieczarki umyć, oczyścić. Pokroić w kosteczkę. Zmiękczyć na patelni (bez dodatku tłuszczu - same puszczą wodę i w niej zmiękną). Posolić.
Por przeciąć wzdłuż i poszatkować. Przełożyć na durszlak i sparzyć. Jajka ugotować. Ostudzone, obrać i pokroić w kostkę. To samo z rzodkiewką - umyć, obciąć końcówki, pokroić w plasterki. Wszystko razem połaczyć, dodać majonez (ilość według upodobań) i doprawić.
Por przeciąć wzdłuż i poszatkować. Przełożyć na durszlak i sparzyć. Jajka ugotować. Ostudzone, obrać i pokroić w kostkę. To samo z rzodkiewką - umyć, obciąć końcówki, pokroić w plasterki. Wszystko razem połaczyć, dodać majonez (ilość według upodobań) i doprawić.
Wikkka