Sposób przygotowania:
Sałatka pikantna z patisona
Warzywa umyć, obrać.
Ogórki, patisony, cebulę, buraczki, marchew, czosnek - poszatkować. Paprykę pokroić w paseczki.
Składniki zalewy zagotować. Do gotującej się zalewy dodać najpierw marchew z buraczkami. Podgotować ok. 5 min. Następnie dodawać cebulę, lekko odciśnięte z nadmiaru soku ogórki, patisony, paprykę i czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Nakładać sałatkę do słoiczków. Zakręcić.
Pasteryzować ok. 20 min.
Ogórki, patisony, cebulę, buraczki, marchew, czosnek - poszatkować. Paprykę pokroić w paseczki.
Składniki zalewy zagotować. Do gotującej się zalewy dodać najpierw marchew z buraczkami. Podgotować ok. 5 min. Następnie dodawać cebulę, lekko odciśnięte z nadmiaru soku ogórki, patisony, paprykę i czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Nakładać sałatkę do słoiczków. Zakręcić.
Pasteryzować ok. 20 min.