Sposób przygotowania:
Konserwowe ogórki na zimę
Ogórki po dokładnym umyciu zalać zimną wodą na 20 minut.
Do dobrze wyparzonych umytych słoików włożyć koper, ziele angielskie, kilka ziarenek pieprzu,korzeń chrzanu, liść laurowy, gorczyce oraz ząbki czosnku.
Ogórki wyjąc z wody odsączyć na sicie a następnie ułożyć w słoiku.
Zalać letnią zalewą.
Słoiki dobrze zakręcić i pasteryzować.
Pasteryzować od chwili zagotowania 4 -5 minut.
Wyjąć obrucic do góry dnem i odstawić do wystygnięcia;
zalewa;
Składniki na zalewę zagotować.
Do dobrze wyparzonych umytych słoików włożyć koper, ziele angielskie, kilka ziarenek pieprzu,korzeń chrzanu, liść laurowy, gorczyce oraz ząbki czosnku.
Ogórki wyjąc z wody odsączyć na sicie a następnie ułożyć w słoiku.
Zalać letnią zalewą.
Słoiki dobrze zakręcić i pasteryzować.
Pasteryzować od chwili zagotowania 4 -5 minut.
Wyjąć obrucic do góry dnem i odstawić do wystygnięcia;
zalewa;
Składniki na zalewę zagotować.
gusia1000