Sposób przygotowania:
Sałatka po czesku
kapustę pekinską umyć i pokroić w cienkie plasterki . Następnie sałatę lodową również umyć i pokroić bardo drobno
.Rzodkiewkę obrać z czerwonej skórki i pokroić na drobną kostkę . Wszystko razem doskonale wymieszać . Następnie dodać majonez , sól , i pieprz i jeszcze raz wszystko wymieszać .Na wierzchu obraną , drobno posiekanym czosnkiem posypać sałatkę a następnie schłodzić w lodówce .
.Rzodkiewkę obrać z czerwonej skórki i pokroić na drobną kostkę . Wszystko razem doskonale wymieszać . Następnie dodać majonez , sól , i pieprz i jeszcze raz wszystko wymieszać .Na wierzchu obraną , drobno posiekanym czosnkiem posypać sałatkę a następnie schłodzić w lodówce .
edytaha
edytaha
piotr20091991
a tak sobie wymyśliłem takową sałatkę z rzodkiewka bez skórki:)
Babciagramolka
Oczywiście masz prawo wymyślić sobie taką sałatkę tylko czy to ma sens ? Pozbawiasz rzodkiewkę najbardziej dekoracyjnej części , wyrzucasz niepotrzebnie część czegoś co kupujesz , a w dodatku pod skórkę ( nie tylko rzodkiewki ) jest zawartych najwięcej witamin .Robiłeś chociaż tą surówkę w wersji obranej rzodkiewki i nie obranej by sprawdzić jak smakują i wyglądają ? Bo ja jestem się gotowa założyć , że ta z czerwoną rzodkiewką będzie ciekawsza .
piotr20091991
Jak najbardziej zgadzam się z Panią rzodkiewka ma wiele cennych witamin.Lubie chrupać ja na surowo ze skórką oczywiście:) ale chciałem trochę pokombinować. Nie robiłem dwóch wersji:)