Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dno

Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji

Składniki:

Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji

 

Sposób przygotowania:

Sałatka pomidorowa z hiszpańskiej Galicji
Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dno salaterki natrzeć rozkrojonym ząbkiem czosnku, ułożyć pomidory, posolić, posypać pieprzem i natką pietruszki. W moździerzu utrzeć musztardę z octem, oliwą oraz estragonem i polać pomiodory. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Przed podaniem wstawić do lodówki. Jest to idealna sałatka do dań z drobiu lub pieczonych ryb.

Tagi:

pomidory