Sposób przygotowania:
Sałatka porowa z jabłkami
1. Jajka należy ugotować na twardo z dodatkiem soli (w celu łatwiejszego obrania ze skorupek).
2. W czasie gotowania jajek, można przygotować resztę składników. Jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę. Najlepiej dodać do nich łyżkę majonezu, by nie ciemniały.
3. Por pokroić na plasterki, posolić, by zmiękł. Po chwili posiekać na drobniutką kosteczkę.
4. Ugotowane i przestudzone jajka obrać ze skorupek. Pokroić na kostkę, lecz niezbyt drobną.
5. Wszystkie przygotowane składniki umieścić w jednej misce, wymieszać. Dodać więcej majonezu, łyżeczkę musztardy i przyprawy do smaku. Dodać kukurydzę lub groszek. Wymieszać. Smacznego!
2. W czasie gotowania jajek, można przygotować resztę składników. Jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę. Najlepiej dodać do nich łyżkę majonezu, by nie ciemniały.
3. Por pokroić na plasterki, posolić, by zmiękł. Po chwili posiekać na drobniutką kosteczkę.
4. Ugotowane i przestudzone jajka obrać ze skorupek. Pokroić na kostkę, lecz niezbyt drobną.
5. Wszystkie przygotowane składniki umieścić w jednej misce, wymieszać. Dodać więcej majonezu, łyżeczkę musztardy i przyprawy do smaku. Dodać kukurydzę lub groszek. Wymieszać. Smacznego!