Dzikowiec

Dzikowiec

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Sałatka porowa z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała przekąska na brak czasu i apetyt na coś pysznego!

Sałatka porowa z jabłkami

Składniki:

Sałatka porowa z jabłkami

 

  • 1 por (biała część),
  • 2-3 jabłka,
  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • puszka groszku konserwowego lub kukurydzy,
  • majonez,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • przyprawy: sól, pieprz, cukier.

Sposób przygotowania:

Sałatka porowa z jabłkami
1. Jajka należy ugotować na twardo z dodatkiem soli (w celu łatwiejszego obrania ze skorupek).

2. W czasie gotowania jajek, można przygotować resztę składników. Jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę. Najlepiej dodać do nich łyżkę majonezu, by nie ciemniały.

3. Por pokroić na plasterki, posolić, by zmiękł. Po chwili posiekać na drobniutką kosteczkę.

4. Ugotowane i przestudzone jajka obrać ze skorupek. Pokroić na kostkę, lecz niezbyt drobną.

5. Wszystkie przygotowane składniki umieścić w jednej misce, wymieszać. Dodać więcej majonezu, łyżeczkę musztardy i przyprawy do smaku. Dodać kukurydzę lub groszek. Wymieszać. Smacznego!