Sposób przygotowania:
Sałatka rybna wyborna
Zagotuj 2 litry wody z dodatkiem przypraw i pokrojonej na części cebuli, do wrzątku kładziemy filety i gotujemy na niewielkim ogniu, aż ryba będzie miękka, ale nie rozgotowana. Pozostawiamy do wychłodzenia.
Do miseczki wlewamy śmietanę, dodajemy majonez, sok z cytryny, drobno pokrojone cebulki ze szczypiorkiem i natkę pietruszki. Dodajemy rozdrobnione i pozbawione ze wszystkich ości rybę, składniki łączymy, gdy trzeba lekko doprawiamy. Sałatkę szczelnie owijamy folią aluminiową i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Przed podaniem przybieramy zieleniną, rzodkiewką, ogórkiem.
Do miseczki wlewamy śmietanę, dodajemy majonez, sok z cytryny, drobno pokrojone cebulki ze szczypiorkiem i natkę pietruszki. Dodajemy rozdrobnione i pozbawione ze wszystkich ości rybę, składniki łączymy, gdy trzeba lekko doprawiamy. Sałatkę szczelnie owijamy folią aluminiową i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Przed podaniem przybieramy zieleniną, rzodkiewką, ogórkiem.