eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Sałatka ryżowa Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszna sałatka ryżowa z wędzonym kurczakiem.

Sałatka ryżowa Eli

Składniki:

Sałatka ryżowa Eli

 

  • 1 szklanka ryżu
  • 4 wędzone pałki kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 duży pęczek szczypiorku lub cebulki dymki
  • 3 ogórki kiszone
  • 4 ogórki konserwowe
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • sól
  • pieprz
  • majonez według uznania

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa Eli
Ryż zalać wrzącą wodą,gotować 20 minut,odcedzić na sitku,przelać zimną wodą i odsączyć.Mięso oddzielić od kości i pokroić w kostkę.Oczyszczoną paprykę,rzodkiewki,ogórki i jajka pokroić w kostkę.Szczypiorek posiekać.Do miski włożyć ugotowany,ostudzony ryż,dodać resztę pokrojonych składników,sól,pieprz,majonez według uznania i wymieszać.Sałatke wyłożyć do salaterki i udekorawać rzodkiewkami i ogórkiem konserwowym.Smacznego!