Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Sałatka ryżowa z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatkę ryżową z orzechami włoskimi podawać schłodzoną jako danie kolacyjne lub jako przystawkę.

Sałatka ryżowa z orzechami włoskimi

Składniki:

Sałatka ryżowa z orzechami włoskimi

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z orzechami włoskimi
Ryż ugotować w dużej ilości wrzącej i osolonej wody, aż zmięknie, odcedzić, zalać gorącą wodą i odsączyć i zostawić do wystygnięcia. Ser, obrane ze skórki jabłka i szynkę pokroić w paski i dodac do ryżu, dodać posiekane orzechy, sok z cytryny, olej i przyprawy, wymieszać. Przełożyć do salaterki. Udekorować cząstkami pomidorów, połówkami orzechów i listkami pietruszki.