iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka ryżowa z tuńczykiem ,żółtą papryką i oliwkami czarnymi

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

Składniki:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

 

  • 5 łyżek Oliwki czarne,
  • 1 woreczek ryż,
  • 1 szt cebula,
  • 1 szt papryka żółta,
  • 1 szt tuńczyk kawałki w oleju,
  • natka pietruszki,
  • pieprz,
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
Paprykę żółtą myjemy osuszamy usuwamy gniazdo nasienne i białą błonkę kroimy w kosteczkę. Cebule białą obieramy z łupiny i siekamy .Natkę pietruszki myjemy i kroimy drobno. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu odcedzamy i studzimy.Dodajemy tuńczyka z konserwy . Wszystkie składniki mieszamy doprawiamy sola i pieprzem świeżo mielonym .Na koniec dodajemy całe oliwki i mieszamy ponownie.