iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka ryżowo tuńczykowa z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka ryżowo tuńczykowa z mozzarellą

Sałatka ryżowo tuńczykowa z mozzarellą

Składniki:

Sałatka ryżowo tuńczykowa z mozzarellą

 

  • 1 woreczek ryż,
  • 3 łyżki oliwki zielone,
  • 1 kulka ser mozzarella,
  • szczypior,
  • pieprz,
  • tuńczyk w oleju

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowo tuńczykowa z mozzarellą
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka studzimy go i dajemy do miski . dodajemy tuńczyka w oleju . Mieszamy . Ser mozzarella kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki .Jeżeli mamy ser małe kulki to kroimy tylko na pół Oliwki zielone kroimy na połówki dodajemy do sałatki. Doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym i posypujemy posiekanym szczypiorem .

Tagi:

ryż sery ser