kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka ryżowo-paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Paprykę pokroić w kostkę, seler zetrzeć na tarce. Cebulę, ogórki, szynkę pokroić w drobną kostkę.

Sałatka ryżowo-paprykowa

Składniki:

Sałatka ryżowo-paprykowa

 

  • ryż ugotowany 1 szkl.
  • seler 1 średnie
  • cebula 1 sztuk
  • ogórki kiszony 2 sztuk
  • papryka czerwona 1 sztuk
  • szynka 20 dag
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • majonez 4 łyżki

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowo-paprykowa
Paprykę pokroić w kostkę, seler zetrzeć na tarce. Cebulę, ogórki, szynkę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z ryżem, dodać majonez i przecier pomidorowy.