kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Sałatka rzodkiewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na sałatkę z rzodkiewką do przygotowania której, użyłam także liści rzodkiewki. Bardzo smaczna i oryginalna sałatka. Polecam.

Sałatka rzodkiewkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka rzodkiewkowa

 

  • liście rzodkiewki z jednego pęczka
  • 3 duże rzodkiewki
  • 50 gram papryki
  • 1 plasterek koziego sera
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka rzodkiewkowa
Liście rzodkiewki przebieramy, myjemy i sparzamy na sitku wrzątkiem. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Ser kroimy w kostkę.
Sparzone liście rzodkiewki odciskamy z nadmiaru wody i kroimy na drobno. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno.
Wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski, dodajemy majonez i przyprawy, mieszamy.
Sałatka rzodkiewkowa
Przebrane i umyte liście rzodkiewek sparzamy.
Sałatka rzodkiewkowa
Umytą paprykę i rzodkiewki kroimy na mniejsze kawałki.
Sałatka rzodkiewkowa
Ser, czerwona cebulę i szczypiorek kroimy na mniejsze kawałki.
Sałatka rzodkiewkowa
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.

Tagi:

sałatka