kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 348]

Sałatka rzodkiewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na sałatkę z rzodkiewką do przygotowania której użyłam także liści rzodkiewki. Bardzo smaczna i oryginalna.

Sałatka rzodkiewkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka rzodkiewkowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka rzodkiewkowa
Liście rzodkiewki przebieramy, myjemy i sparzamy na sitku wrzątkiem. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Paprykę myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Żółty ser kroimy w kostkę.

Sparzone liście rzodkiewki

odciskamy z nadmiaru wody i kroimy na drobne części. Cebulę kroimy w kosteczkę.

Wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy kwaśną śmietanę, sól i pieprz, mieszamy.
Sałatka rzodkiewkowa
Przebrane i umyte liście rzodkiewki sparzamy
Sałatka rzodkiewkowa
Umytą rzodkiewki kroimy w plasterki i przekładamy do miski
Sałatka rzodkiewkowa
Sparzone liście rzodkiewki kroimy na mniejsze części
Sałatka rzodkiewkowa
Pokrojone składniki wkładamy do miski i przyprawiamy

Tagi:

sałatka