Sposób przygotowania:
Sałatka z cykorii, orzechów, rzodkiewki, ogórków
Jedną dużą cykorię kroimy w paseczki i posypujemy solą. Rzodkiewki kroimy w grubsze cząsteczki i także solimy. Pokrojoną cykorię układamy na talerzu, posypujemy pokrojoną rzodkiewką, pokrojonymi ogórkami konserwowymi i posypujemy wcześniej podprażonymi oraz drobno posiekanymi orzechami włoskimi.
Robimy sos do sałatki z dwóch łyżek oleju słonecznikowego oraz dwóch łyżek zalewy od ogórków konserwowych.
Polewamy sałatkę i posypujemy pokrojoną na drobno natką pietruszki.
Robimy sos do sałatki z dwóch łyżek oleju słonecznikowego oraz dwóch łyżek zalewy od ogórków konserwowych.
Polewamy sałatkę i posypujemy pokrojoną na drobno natką pietruszki.