Sposób przygotowania:
Sałatka serowa z awokado i ogórkiem
Jajka gotujemy na twardo.
Ser żółty kroimy w kostkę lub w słupki.
Ogórka obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę.
Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę.
Wrzucamy wszystkie składniki do miski i dodajemy pokrojone w kostkę jajka oraz rzodkiewkę pokrojoną w ćwierćplasterki.
Mieszamy majonez z oliwą oraz sokiem z cytryny i polewamy sałatkę.
Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Ser żółty kroimy w kostkę lub w słupki.
Ogórka obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę.
Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę.
Wrzucamy wszystkie składniki do miski i dodajemy pokrojone w kostkę jajka oraz rzodkiewkę pokrojoną w ćwierćplasterki.
Mieszamy majonez z oliwą oraz sokiem z cytryny i polewamy sałatkę.
Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.