Sposób przygotowania:
Sałatka serowa z orzechami
Jogurt wymieszać z sokiem cytrynowym, chrzanem cukrem i solą. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z jogurtem. • Kilka orzechów włoskich odłożyć do garnirowania, pozostałe grubo posiekać. Orzechy laskowe posiekać nieco drobniej. Pokrojone orzechy dodać do sosu. Camembert pokroić w słupki. Z goudy odkroić brzeg i również pokroić w słupki. Delikatne łodygi ze środka selera umyć i pokroić ukośnie na cienkie plasterki (zewnętrzne łodygi wykorzystać na zupę). Jabłko umyć. przekroić na ćwiartki i usunąć gniazdo na¬sienne. Ćwiartki jabłka pokroić najpierw na plasterki, potem w słupki. Pokrojony ser, seler i jabłko wymieszać z sosem. Sałatę dokładnie umyć i otrzepać z wody. Liście sałaty pokroić na małe kawałki i rozłożyć na talerzach. Na liściach ułożyć serową sałatkę i ugarnirować orzechami włoskimi.