małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Sałatka śledziowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i szybka, można nią uraczyć niepodziewanych gości.

Sałatka śledziowa

Składniki:

Sałatka śledziowa

 

  • 250 g filetów śledziowych
  • 2 cebule
  • Puszka konserwowej fasoli białej
  • Puszka konserwowej fasoli czerwonej
  • Natka pietruszki
  • Majonez

Sposób przygotowania:

Sałatka śledziowa
Fasolę odsączamy z zalewy. Śledzie, najlepiej jeśli to będą matiasy, kroimy w dość grubą kostkę. Cebule kroimy w drobną kostkę. Zamiast krojenia można użyć rozdrabniacza. Natkę pietruszki drobno siekamy. Śledzie łączymy z fasolą, dodajemy pokrojoną cebulę. Całosc posypujemy natką pietruszki i dodajemy majonez. Mieszamy dokładnie całość i przekładamy do miseczki. Na wierzch posypujemy jeszcze natką pietruszki i ozdabiamy gałązką natki w całości.