Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa jak pod śniegiem
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i oddzielić żółtka od białek. Cebulę obrać z wierzchnich łusek, pokroić w półplasterki lub kosteczkę, wyłożyć na sitko i przelać wrzątkiem. Ostudzić i dobrze osączyć. Śledzie osączyć z oleju, pokroić filety w poprzek na około jedno-centymetrowe paseczki. Ogórki pokroić w nieduże słupki. Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach. W przezroczystej salaterce układać warstwami: śledzie, 3 łyżki majonezu, połowę cebuli, ogórki konserwowe, żółty ser i znów połowę cebuli. Bezpośrednio do salaterki na tarce o średnich oczkach zetrzeć żółtka jajek i rozgarnąć je delikatnie widelcem. Na sam wierzch w ten sam sposób zetrzeć białka.
anemon
edytaha
Dziękuję :)
bajtek
edytaha
Cała zabawa polega na zrobieniu "demolki" :D
agabi22
edytaha
Zrobiłam ją pierwszy raz. Po prostu otworzyłam lodówkę i wykorzystałam to co w niej było. Nie przypuszczałam, że wyjdzie tak smaczna :)
Natala1210
edytaha
Dziękuję :)
jaNina
Netka
edytaha