Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa w sosie curry
Matiasy moczymy w wodzie przez około półtorej godziny.
W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę.
Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki oraz usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Do miseczki wkładamy składniki na sos i mieszamy.
Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na małe kawałeczki.
W salaterce układamy warstwy : 1 łyżka sosu, 1/2 jabłek, 1/2 matiasów, cebula z czosnkiem, 2 łyżki sosu, matiasy, jabłka, sos. Dekorujemy.
W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę.
Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki oraz usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Do miseczki wkładamy składniki na sos i mieszamy.
Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na małe kawałeczki.
W salaterce układamy warstwy : 1 łyżka sosu, 1/2 jabłek, 1/2 matiasów, cebula z czosnkiem, 2 łyżki sosu, matiasy, jabłka, sos. Dekorujemy.